Johan Hellström - Gustav Lindquist - Sebastian Kristensson - Martin Silvhed - Sebastian Lindahl

Avbytare: Pontus Andersson, Philip Mattsson, Joel Jakobsson, Carl Odell och Johannes Jönsson.

Martin Silvhed ut - Pontus Andersson in 50 min
Johan Hellström ut - Philip Mattsson in 76 min
Oliver Oliveros ut - Johan Hellström in 86 min

MATCHKOMMENTARER
ÖT Smygehuk tog sig samman efter kollapsen senast mot Genarp. Det var ett taggat bortalag som gästade Ymorvallen för derbyt mot FC Trelleborg. Men första chansen var hemmalagets. I den 2:a minuten kommer FC Trelleborg runt till vänster och spelar in mot bakre där en fri spelare står men skottet går högt över. I den 6:e minuten slår Martin Silvhed en hörna där Christian Ahlström skjuter men bollen touchar en försvarare och målvakten får tippa bollen över ribban till en ny hörna. Sen följer en period med jämt spel på mitten. I den 23:e minuten slår Martin Silvhed en frispark från vänster och den är nästintill perfekt slagen för den går över samtliga spelare och går mot mål men den tar i undersidan av ribban och ner på mållinjen och ut. Riktigt nära där. I den 40:e minuten får ÖT Smygehuk en vänsterhörna. Gustav Lindquist slår in hörnan mot främre stolpen där Oliver Oliveros dyker upp och nickskarvar bollen i mål till ledning 0-1. Detta var Olivers 7:e seriemål i år. I den 44:e minuten slår Martin Silvhed en ny fin frispark mot bortre där Johan Hellström sånär stöter in 0-2. ÖT Smygehuk går till pausvila med en 0-1 ledning vilket om det stod sig matchen ut skulle garantera division 4 spel nästa år. I den 50:e minuten får en FC Trelleborgspelare sitt andra gula kort och därmed utvisning efter en onödig tackling på Martin Silvhed som flyger in i Patrik Lippe och där Martin blir liggandes i gräset med svåra smärtor över revbenen. Skulle ÖT Smygehuk ta över matchen helt nu med en man mer? Nja, inte riktigt. Men givetvis får vi ett större bollinnehav resterande delen av matchen. I den 67:e minuten spelar Pontus Andersson upp bollen till Oliver Oliveros som enkelt vänder bort sin bevakare och testar skott från dålig vinkel men bollen far över målet. I den 68:e minuten chansar FC Trelleborg med ett skott från 25-30 meter som inte ser för märkvärdigt ut men bollen studsar precis framför Izzettin Adigüzel och far in i mål intill stolpen till 1-1. Kvitteringen kändes inte helt rättvis och målet gav hemmalaget ny energi. I den 72:a minuten kontrar ÖT Smygehuk blixtsnabbt där först Oliver Oliveros skjuter men skottet räddas på mållinjen av en försvarare och bollen går ut till Pontus Andersson som skjuter men även detta skott räddas på mållinjen. Nästa retur går ut till Oliver Oliveros igen som skjuter men en tredje gång räddas bollen på mållinjen. Frustrerande att inte få in bollen där. I den 74:e minuten är det FC Trelleborgs tur att kontra snabbt och man drar iväg ett skott som via ett ÖT Smygehukben går i stolpen och ut. Nu böljar det fram och tillbaka och båda lagen jagar ett vinstmål. I den 75:e minuten lägger Pontus Andersson ut bollen till vänster där Johan Hellström skjuter direkt men målvakten räddar. I den 78:e minuten spelar Pontus Andersson in bollen till Oliver Oliveros som vänder runt utanför straffområdet och skjuter ett skott som målvakten räddar. I den 85:e minuten är Pontus Andersson på väg igenom i straffområdet men blir fälld... Dock utan signal från domaren. I slutminuterna är det kalabalik i ÖT Smygehuks straffområde där FC Trelleborg är ytterst nära att trycka in ett vinstmål men matchen slutar 1-1. I och med poängen gick ÖT Smygehuk upp till en 5:e plats och ligger fortfarande 6 poäng före FC Trelleborg som ligger på kvalplats. I nästa match väntar Oxie SK på lördagen den 28:e september klockan 14:00 på Smygehamns IP.